viu la costera

Blog

Articles, actualitat, esdeveniments, noticies de la Costera

El pam de Déu

Heu de creure i pensar, i pensar i creure que fa molts i molts anys l’actual cim de Santa Anna i el penyal del Puig eren part d’una mateixa serra.
Llegir més
La terra de les fogueres

La terra de les fogueres

A l’inici de l’any, en ple hivern, un excel·lent motiu per visitar la Costera són les festes que al voltant del foc celebren diverses viles, com Canals, Cerdà, Montesa i l’Alcúdia de Crespins.
Llegir més

Una comarca modelada per l’aigua

La comarca de la Costera, té en l'aigua una protagonista geogràfica de primera magnitud, apareixent en fonts, brolladors, barrancs i sobretot en els cursos d'aigua, rius, que la travessen.
Llegir més

L’orde de Montesa a la Costera

Si ens acosteu a la Costera, un dels referents fonamentals des del punt de vista històric i monumental és la ciutat de Xàtiva, és clar. Però hi ha tal volta dins aquesta dilatada història, un element singular què, fent com de tàndem amb la ciutat el complementa: l'orde de Santa Maria de Montesa.
Llegir més

Arrels Iberes

Anys després, molts anys després, aquestes terres de la fèrtil Contestània, eren ben aprofitades pels romans i pels musulmans que feren el paisatge barrejat de vinyes, olivars i fruiters, de camps de blats i civades, molt semblant al que hui, si pugem a la Bastida podem admirar.
Llegir més