Vés al contingut

Museu històric - etnològic
'la Costera'

El Museu Històric-Etnològic la Costera està situat en un celler rehabilitat de finals del segle XVIII; el celler de Les Masseretes. El museu naix amb l’ànima de conservar i mantindré viva la memòria històrica, les arrels, costums i tradicions d’un poble. Una mostra on coneixerem el procés de l’elaboració del vi de forma tradicional en un espai expositiu de 450 m². 

Play Video

Tradicionalmente en el procés de l’elaboració del vi s’aprofitava el típic desnivell dels carrers del poble, per a fer possible la decantació natural de les restes del procés de fermentació dels vins. Al museu es recrea un xicotet celler de tipus semi-industrial, subterrani, amb les característiques gerres soterrades.

Així mateix, el museu conté altres espais diferenciats, com la recreació d’una casa típica documentada des del segle XVI, una almàssera i la recreacció d’una destil·leria de licors i aiguardents de principis del XX. 

L’edifici, també disposa d’un espai dedicat a Vicent Tortosa i Biosca, pintor, poeta i artista faller, on s’exposen les figures de gegants i cabuts que s’utilitzen en festes assenyalades i que van ser proporcionades per aquest artista al municipi, i finalment presenta un espai diàfan destinat a exposicions itinerants o monogràfiques.

La visita al museu inclou la projecció d’audiovisuals sobre el treball en la vinya, l’elaboració del vi i la matança del porc.

INFORMACIÓ

Museu històric – etnològic ‘La Costera’
Carrer Molí, 55
46630 La Font de la Figuera (València)
Telf.- 962 290 322 
museu@lafontdelafiguera.net

Reserva la teua visita guiada