Vés al contingut

Paratge natural del riu Nou

L’existència de l’Alcúdia de Crespins no es pot explicar sense el naixement del riu dels Sants, més conegut com a Riu Nou. Naix molt a prop del municipi, passa per Canals i desemboca en el riu Cànyoles. Fa dos segles el cèlebre botànic Antoni J. Cavanilles deia que era el naixement més cabalós del regne. El riu Nou nodreix el seu cabal del massís del Caroig i proporciona aigua mitjançant cinc séquies per al reg agrícola, també proveïa als múltiples llavadors públics i privats que existien i a moltes poblacions de la Costera per a ús domèstic.

Play Video

Al llarg del seu recorregut podem trobar xops, canyissos, arbocers, baladres, oms, alzines, pins i herbes aromàtiques com el romer o la pebrella. Entre la fauna present destaquen barbs, carpes, ratapinyades, llebres, falcons, àguiles o soliguers.
Aquest paratge natural, que comprén des del seu naixement al nord-oest de l’Alcúdia fins a la seua entrada a Canals, posseeix zones de passeig al voltant del riu, així com un espai per a preparar paelles i barbacoes, una zona lúdica infantil i un xicotet quiosc que possibilita menjar a l’aire lliure.