Vés al contingut

Retaule de Joan de Joanes

En la Parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu de La Font de la Figuera es troba una de les obres més representatives de Joan de Joanes, qui al costat del seu pare Vicent Macip i els seus fills, són considerats com el nucli més important de la pintura del renaixement valencià.

Play Video

El monumental Retaule Major va ser pintat entre 1548 i 1550 per encàrrec de Donya Brianda Maça de Linçana i Carròs de Arborea, senyora de la vila, que apareix representada com a donant en la taula del Naixement de María. Aquest retaule, pintat conjuntament amb el seu deixeble més pròxim, Gaspar Requena, es compon de predel·la, tres carrers, àtic i guardapols. En total són 26 taules i una escultura de la Verge de Gràcia. El rei Carles IV es va emportar a Madrid la taula del Salvador del Sagrari.

El retaule va sobreviure a l’incendi esdevingut a l’església en la Guerra Civil i va ser restaurat en dues ocasions: la primera en la dècada dels 50 en el Museu Nacional del Prado i la segona, en 2004, que ha retornat a les taules, la seua esplendor original.