Vés al contingut
Cultura e identitat

Veus de La Costera

En Veus de La Costera donem la paraula a persones representatives de La Costera.
La veu d’un poble amb una cultura i unes tradicions transmeses de generació en generació fins als nostres dies.

Play Video

Entrevista a l'alcalde de Moixent, Guillermo Jorques, amb motiu de la Fira de les Comarques.

Play Video

Entrevista a Manuca García, tècnica de Turisme de l'Ajuntament de Xàtiva, que ens explica tota l'oferta turística de la localitat de La Costera per a aquesta tardor.

Play Video

La presidenta de la Mancomunitat La Costera-Canal, Mª José Tortosa, ens conta els principals recursos turístics de la nostra comarca i ens anima a visitar-la.

Play Video

Escoltem al professor i escriptor Antoni Martínez Revert, Xativí implicat des de sempre en la cultura i la política de la seua ciutat. Ha reivindicat el patrimoni de Xàtiva a través dels seus llibres i publicacions. En Veus de la Costera ens parla de la seua estimada Xàtiva, de la Costera i de la importància de la nostra comarca en la història del País Valencià.

Play Video

Parlem amb Paco Tormo, veí de Canals i president de l’Associació Cultural la Pebrella de Canals.
Passegem amb ell pel seu poble natal i descobrim els tresors que hi amaga.
Segons ens conta Paco "paisatge, festa i gastronomia" defineixen la nostra comarca.

Play Video

Acompanyem a Manolo Asensi, llaurador de la Font de la Figuera, a les terres fèrtils on treballa les oliveres. Asensi ens parla de les olors i els colors d’estes terres tan representatives de La Costera i diu de la nostra comarca que és un lloc molt agradable de passejar, visitar, menjar i conéixer.

Play Video

Estem molt a prop de la plaça del Mercat de Xàtiva per a parlar amb Marisa Pla, hereva d'una llarga tradició de professionals de la rebosteria. La qualitat en l'elaboració artesanal del producte és la recepta de l'èxit del Forn de Pla.

Play Video

Pep Gimeno 'Botifarra', ens va rebre en la casa Cuesa, una alqueria de l’horta de Xàtiva que ha recuperat com a Museu i lloc de trobada. Allí, ens va parlar de la Costera i ens va convidar a voler-la, apreciar-la i a conèixer-la.

Play Video

Hem visitat el Museu de la Pilota de Genovés per a xarrar amb Paco Cabanes 'El Genovés', una llegenda d’aquest gran esport. La seua espectacular carrera esportiva ha dignificat la Pilota i és inspiració per a les noves generacions de Pilotaris.