Els nostres postres estan fets amb receptes que han anat passant de generació en generació i encara que en l’actualitat els podem trobar en els forns en qualsevol època de l’any, els nostres avantpassats els reservaven per a festes concretes.
L’Arnadí originari de la Costera, típic de quaresma i Setmana Santa. Un dolç de reputada fama elaborat amb carabassa o moniato, sucre, canyella i ametlles; la seua presentació, molt elaborada i cridanera recorda una tajine (cassola típica àrab) i delata l’herència andalusí. En Llanera de Ranes es celebra el concurs nacional d’arnadí, anant ja per la XXXVII edició. Un altre dolç d’origen àrab és la Monjàvena que es feia antigament els dijous de quaresma. La monjàvena de la Costera conté oli, farina, ous, canella i sagí. En Moixent es fan uns dolços especials d’ametla que porten el nom de Moixentins.
En Tots Sants, és costum preparar les fogasses, dolç de rebosteria tradicional fet amb carabassa i ornada amb nous, ametles i panses, així com els panellets fets amb massapà al que li donen forma d’ossets. En Sant Donís també són típics uns altres postres de massapà, donant-li forma de les fruites i verdures típiques de l’horta. En Nadal i en quasi totes les festes dels pobles de la nostra comarca trobarem a la taula sequillos, rotllets d’anís, pastissets de moniato, rosegons, coquetes de sagí, cocolets, ametlats, mantegades entre altres. En la Font de la figuera són molt típics els rollets de flora, els rollets de most i els rollets d’aiguardent.