Llocnou d'En Fenollet
Llocnou d’En Fenollet s’integra dins de la vall de Barxeta. Limita amb les localitats de Barxeta, Genovés i Xàtiva, i es troba entre la muntanya del Penyal del Puig i el riu Manuel. L’origen del poble i el seu nom provenen del llinatge dels Fenollet, família de gran importància en la comarca durant el període posterior a la conquesta. Els Fenollet posseïen drets senyorials en Annauir, el Genovés i Llanera de Ranes. L’actual territori de Llocnou formava part de les Capçades del Puig, camps de vinyes plantades en època islàmica. Aquestos ceps foren reemplaçats pels primers plançonars d’arròs als segles XVIII-XIX, i sorgí la denominació de les Plantades del Puig.
El principal valor històric i econòmic de Llocnou d’En Fenollet es sens dubte l’aigua de reg. Distribuïda pel terme mitjançant diferents ramals que pertanyen a una de les séquies més importants de la vall de Xàtiva, la séquia del Puig. Es tracta d’una horta nova construïda en els anys 1458-1465 per iniciativa de llauradors rics i cavallers de la ciutat que captaren amb un assut les aigües del riu d’Albaida, prop d’Alboi.
Del seu patrimoni es ressenyable l’església de Sant Dídac d’Alcalà del segle XVII, així com els plafons devocionals que trobem als seus carrers, com el retaule de Sant Antoni de Pàdua o el retaule de la Mare de Déu dels Dolors i Crist Crucificat, catalogats com Béns de Rellevància Local. Les seues les festes patronals, dedicades a Sant Dídac i La Mare de Déu dels Dolors i Sant Roc, es celebren en agost.