Vés al contingut

Paratge de La Mola

La Mola és una de les zones d’escalada més visitades de la Comunitat Valenciana i es localitza pròxima al castell de Montesa i a tan sols dos minuts del paratge natural de la Fonteta. Es tracta d’una plana rocosa on es pot trobar més de cent vies d’escalada de tots els graus, compta amb sectors en totes les orientacions possibles, el que permet escalar a qualsevol hora del dia i en qualsevol època de l’any.

El terreny està format per roca calcària molt porosa amb forats on la dificultat ve quasi sempre donada per la verticalitat del sector i la forma o grandària de l’orifici que acompanya en moltes de les vies. Totes es troben equipades amb parabolts i en moltes d’elles el despenge es realitza amb mosquetó. Cap sobrepassa els 25 metres, encara que la majoria tenen una altura de 10 a 15 metres

Play Video

Destaquen dues grans pedres anomenades el Tormo Gros i la Pedra Senyora. La primera és escalable per les seues quatre cares i es considera un bon lloc per iniciar-se en aquest esport. La segona és un enorme monòlit modelat pel vent i l’aigua que actualment, i per la seua singularitat, està protegida, impedint l’ escalada. Altres sectors són el racó del Boticari, la pedra Cristalina i el sector Màgic, també denominat Romolandia. Aquest últim es troba més allunyat i per tant és el que menys es visita, comptant amb una dotzena de vies generalment curtes i difícils.