Vés al contingut

Paratge de les ermites

El paratge de les ermites rep el seu nom perquè allà es troben l’ermita del Crist, de mitjans del segle XIX, i l’ermita de Sant Sebastià, de 1746. Es tracta d’un paratge d’extraordinària bellesa natural, situat al costat de la Saraella i el Penyó, i des d’on parteixen interessants rutes de senderisme.

Play Video

L’edifici actual on es troba l’ermita de Sant Sebastià va ser construït en 1746, substituint a un altre del segle XVI. El nou temple va conservar imatges, objectes de culte i un retaule de l’antiga ermita. L’edifici actual presenta tres cossos: l’ermitori, l’habitatge de l’ermità i altres dependències que s’han adequat com a establiment hostaler. En la seua façana destaca la campana batejada com a Sant Antoni de Pàdua. En el frontó es pot observar un retaule ceràmic datat en 1989 que representa el martiri de Sant Sebastià.

Per part seua, l’ermita del Crist de 1850, substituint a una capella ja existent en segle XVII. Es tracta d’un senzill edifici rectangular precedit per una placeta amb una font en el seu centre. Destaca la talla realitzada en 1946 per l’artista mallorquí Tomás Vila Major, una imatge del Crist de la Muntanya Calvari que és traslladada en processó al poble durant les seues festes patronals.

Al costat del paratge de les ermites es troba un xicotet pulmó verd des d’on parteixen interessants rutes de senderisme  i on es troba  la piscina la Saraella. Una piscina exterior d’aigua natural salada que s’alimenta del riu Saraella. En la zona hi ha una àrea recreativa que disposa de zones d’esplai i pàrquing regulat els dissabtes, diumenges, festius i vespres de festius.