Vés al contingut

Paratge natural del riu Barxeta

El riu de Barxeta naix en la serra Buixcarró. Al llarg del seu trajecte fins a la seua desembocadura en el riu Albaida, travessa la vall de Barxeta dotant-la de vida al seu pas. Els nombrosos barrancs que el nodreixen subministren un cabal d’aigua regular i net que atrau nombroses espècies animals. Va ser declarat Paratge Natural Municipal en l’any 2008, i comprèn tant el pas del riu pel municipi, els barrancs i les interessants i nombroses construccions que es troben al llarg del seu recorregut.

Play Video

Existeixen dos tipus de paisatges ben diferenciats, el que acompanya al riu i la part baixa dels barrancs, i la zona més alta dels mateixos amb la seua corresponent topografia accidentada. La fauna i flora que trobem en tots dos és diversa, destacant en la ribera quantitat de peixos d’espècies autòctones com l’anguila, el barb o la madrilla, amfibis i alguns rèptils, a més d’interessants espècies d’invertebrats, també és la llar de nombroses espècies d’ocells com el blauet, l’abellerol, el rossinyol o les caderneres. De manera puntual es poden trobar garses o els ànecs reials que es desplacen des de marjals pròximes o fan parades en desplaçaments més llargs.

El gran interès ambiental i paisatgístic, així com la facilitat d’accés d’aquest entorn converteixen aquest paratge en una excursió perfecta per a tota la família al llarg de tot l’any. Els amants del senderisme i del BTT també trobaran magnifiques rutes com la ruta de la Serra de la Corsa i Requena, que recorre bells i espectaculars paisatges, o la ruta de la Barcella que finalitza en una de les seues variants en l’observatori d’ocells del paratge municipal del Riu de Barxeta.