Vés al contingut

Moixent

Moixent és un històric municipi de la comarca de la Costera situat entre les poblacions de Vallada i la Font de la Figuera, als peus de la Serra Grossa. Compta amb un extens terme municipal on l’agricultura tradicional de vinyes, oliveres i altres cultius cedeixen terreny a les noves economies sostenibles: masies rurals, espeleologia, cicloturisme i enoturisme. Ací es produeixen alguns dels millors vins del territori valencià.

Moixent ha sigut poblat per nombroses cultures a causa del seu enclavament estratègic i així ho testifiquen les restes arqueològiques, que van des del Paleolític fins a l’Edat de Bronze. Un dels llocs de més interés i importància és el jaciment iber de la Bastida de les Alcusses, on es va trobar el famós Guerrer de Moixent, actualment exposat al Museu Arqueològic de València.

Sobre un xicotet promontori situat a el sud-est de la població es troben les ruines del castell. Constava de dos recintes, i encara es poden apreciar alguns trams de la muralla que baixava cap a la població i restes de torrasses. La torre Mora o torre dels Coloms és l’única peça que queda en peu. Just a sota d’aquesta torre es troba la Cova del Pare Moreno de fàcil accés.

Passejant pels seus voltants trobem l’Assut i el Bosquet, racó encantador envoltat de pins amb un embassament. Des d’ell podem observar a la part alta, d’una banda, la Cova del pare Moreno i de l’altra, el Calvari. Per ell passa un rierol procedent de les aigües que cauen de les muntanyes del Bosquet, i que desemboquen al riu Cànyoles al seu pas per la població. 

Play Video

Dins ja del nucli urbà podem visitar el Museu Arqueològic de Moixent, on es troba l’oficina d’informació turística. El museu ens permet realitzar un recorregut a través de la rica història de Moixent, amb peces procedents principalment de dos importants jaciments ibers: la Bastida de les Alcusses i la Necròpolis del Corral de Saus. També s’exposen peces d’altres èpoques.

A l’antic convent dels franciscans dedicat a Sant Antoni de Pàdua es troba la capella de les Santes Relíquies del segle XVI, rehabilitada per a albergar un espai dedicat a fra Cristóbal Moreno del Camí, el Pare Moreno, personatge il·lustre de la vila.

Entre Moixent i la Font de la Figuera hi trobem un dels llocs mes bonics que podem veure a terres valencianes. Es la Vall de Les Alcusses: un paisatge viu, modelat pel home i d’interès per als amants de la naturalesa i la viticultura. Un paisatge cultural format per camps de vinyes, oliveres, ametlers, cultius de cereals i pinedes intercalades, amb històriques masies disseminades per un territori d’una gran bellesa. En les Alcusses la viticultura s’ha practicat des de sempre. Actualment es produeixen alguns dels millors vins amb denominació d’origen València. Molts productors ofereixen visites guiades i tast de productes en els seus cellers.

INFORMACIÓ

Tourist Info Moixent
Carrer Poeta Gabriel Vila, 7
46640 Moixent (València)
Tel. 690 115 083
moixent@touristinfo.net

Horari 
Dissabtes: de 10.00 a 13.30h. i de 16.30 a 18.30h.
Diumenges: de 10.00 a 13.30h.
De dimecres a divendres s’atendrà per via telemàtica.