Vés al contingut

Vallada

Vallada és un històric municipi de la comarca de la Costera enclavat a la vall de Montesa als peus de la serra Grossa. El terme posseeix unes característiques geològiques especials i una fauna i flora molt singulars.

Els jaciments arqueològics trobats són abundants i molt diversos, ja que pertanyen a diferents èpoques, destaquen la Cova dels Mosseguellos del Paleolític Superior, els poblats de l’edat de bronze, la vila romana dels Horts i el Castell. Moltes de les peces trobades es conserven en l’interessant Museu Arqueològic Municipal de Vallada.

Play Video

La bellesa paisatgística de Vallada converteix aquesta població en escenari ideal per a practicar senderisme i esports de muntanya. Un dels llocs de major interés és el Túnel del Sumidor, la cavitat en algeps més profunda del món en desnivells càrstics. L’entrada a la cavitat es situa a la base del Penyó, entre els Brollaors i la Saraella. L’entrada divideix el túnel en dues parts, aigües amunt, d’uns 500 m. de longitud i aigües avall, amb uns 800 m. aproximadament.

En aquest paratge es troben l’ermita del Crist i l’ermita de Sant Sebastià de 1746.  El Paratge de les Ermites es un bon punt de partida per a realitzar magnífiques excursions i recórrer algun dels senders del terme municipal de Vallada. La zona recreativa disposa de refugi, pèrgoles, paellers, serveis, piscina d’aigua salada, gronxadors per a xiquets i zones d’esplai. La piscina la Saraella, és una piscina exterior situada al costat del riu la Saraella i envoltada de muntanyes. És d’aigua salada i, sempre que les condicions ho permeten, s’omple amb l’aigua salada del riu la Saraella.