Viu un cap de setmana amb els ibers 2022

El cap de setmana del 24 i 25 de setembre us convidem a participar en les XV Jornades de La Bastida de les Alcusses (Moixent), Viu un cap de setmana amb els ibers que enguany porten per títol Construïm la ciutat.
En aquesta edició descobrireu com es va idear i organitzar la construcció d’aquesta emblemática ciutat ibera, tot de la mà dels seus protagonistes que cobraran vida durant eixos dies. A més, a Moixent, podreu visitar l’exposició Arqueologia d’una icona. El Guerrer de Moixent en el temps acompanyats d’una arqueòloga.
Enguany també CAL RESERVAR la visita. Podeu triar entre anar directament al jaciment amb el vostre vehicle o agafar un autobús a Moixent que us acostarà, gratuïtament, fins a La Bastida. 

MÉS INFORMACIÓ I RESERVES al 687 836 717 o 687 836 545 (de dimecres a diumenge, de 10 a 14 h) o en labastida@moixent.es 

Us recomanem portar aigua, protecció solar, calçat i roba còmodes.

——–

Arqueologia d’una icona. El Guerrer de Moixent en el temps

El 21 de juliol de 1931, en les excavacions arqueològiques del poblat iber de la Bastida de les Alcusses de Moixent, es va trobar una figura de bronze que representa un guerrer a cavall. Amb el temps s’ha convertit en una icona emblemàtica del patrimoni valencià coneguda popularment com el Guerrer de Moixent.

Aquesta exposició tracta aquest singular objecte des de diferents punts de vista. A partir de les circumstàncies de la troballa es presenta el context arqueològic i es tracten aspectes tècnics, socials o simbòlics de la peça durant l’època ibèrica, al segle IV aC. Els usos contemporanis de la icona del guerrer permeten explorar les relacions entre l’arqueologia i la societat, tot subratllant els objectius i interessos de diferents agents sobre les restes del passat.

Entre dimarts, 28 de juny i diumenge, 25 de setembre de 2022.

Saló d’Actes de la Casa de la Cultura.  Carrer Santes Reliquies, 3.  Moixent.