Vés al contingut

Museu Parroquial

Al carrer Santa Bàrbara, enfront del campanar de la església parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció es troba el Museu Parroquial de Montesa, reconegut com a col·lecció museogràfica permanent per la Generalitat Valenciana per la seua destacable col·lecció pictòrica i escultòrica. 

Play Video

L’edifici que alberga el museu és una construcció realitzada a principis del segle XVII, amb porta de carreus dovellada, que fou habitatge del sots clauer de l’orde de Montesa durant la primera meitat del segle XVIII. En la planta baixa s’exposen elements arquitectònics procedents majoritàriament del Castell, com una interessant gàrgola, capitells i la rematada d’un arc amb un àngel que sosté l’escut de l’Orde de Montesa.

La primera planta es destina a l’exposició de quadres que posseïa la parròquia, però que no estaven destinats al culte, destacant entre altres, La crucifixió de Sant Pere i La Immaculada, a més d’una vitrina on s’exposen plats per a l’extremunció. També trobarem diversos gravats, destacant dos de la Mare de Déu de Montesa de Joaquim Ballester. En els murs de l’avantsala pengen set retrats dels membres de l’orde de Montesa dels segles XVIII i XIX.

INFORMACIÓ

Museu Parroquial de Montesa
C/ Santa Bàrbara, 6
46692-Montesa-València
Tel. 962 299 075

Horaris
Cal concertar visita cridant al telèfon 962 299 075, o bé, mitjançant l’Oficina de Turisme de Montesa, C/ Fernando Villa Pedroso, 5, telfs. 962 299 080 / 673 419 775.

Preu d’entrades
Els preus d’entrades per a visitar el Museu són voluntàries.