Turisme La Costera incentiva el cicloturisme com a reclam de nous turistes nacionals i estrangers

Turisme La Costera, marca turística de la Mancomunitat de La Costera-Canal, ha dissenyat una Guia Cicloturista que recull una travessia per etapes amb al voltant de 100 km i set rutes temàtiques que tenen com a protagonistes alguns dels paratges naturals més emblemàtics de la comarca.

Aquesta Guia pot consultar-se en format pdf en la pàgina web de Turisme La Costera (www.turismelacostera.com) i l’App. En ella, es troben diversos apartats, entre ells una breu introducció, una explicació de l’entorn geogràfic, paisatgístic i cultural de la comarca, les fitxes tècniques de cadascuna de les rutes, la travessia per etapes amb la corresponent descripció dels recorreguts i les rutes i variants temàtiques amb la seua descripció també.

A més, la guia compta amb codis QR incorporats que porten al turista directament a l’aplicació wikiloc, per la qual cosa els recorreguts amb bicicleta poden seguir-se fàcilment només amb un mòbil.

Així bé, aquesta Guia Cicloturista, que funciona com una eina innovadora per a vincular diferents recursos turístics de La Costera, recull cinc etapes dins de la travessia principal: Xàtiva-Montesa, Montesa-Navalón, Navalón-La Font de la Figuera, La Font de la Figuera-Moixent i Moixent-Xàtiva.

Aquestes cinc etapes permeten que cada ciclista puga adaptar la travessia a les seues pròpies necessitats, bé pel seu nivell físic o disponibilitat de dies. Cada punt d’inici i final disposa dels serveis essencials per al cicloturista, com són avituallament, aigua, restaurants, allotjaments o fins i tot un taller de bicicletes. A més, estan dissenyades per a poder realitzar-se amb qualsevol mena de bicicletes, com BTT o Gravel.

Val a dir que la travessia principal comença i finalitza a Xàtiva, ja que és el centre neuràlgic de la comarca i compta amb bona connexió amb tren perquè puguen arribar els turistes de manera fàcil i ràpida.

Pel que respecta a les set rutes temàtiques, s’han incorporat a la guia per a oferir al turista, d’una banda, la possibilitat de conéixer en profunditat el territori i visitar llocs d’interés cultural i natural que queden apartats del circuit general i, per, ampliar en dies i distància el viatge.

Entre aquestes rutes es troben les següents: el Riu de Barxeta, l’Estret dels Aigües i la Cova Negra, la Cabrentá d’Estubeny, el Capurutxo, el Camí de l’Alba, la Bastida de Les Alcusses i el Bosquet de Moixent i Camp Redó.

En definitiva, tant la travessia general com les rutes addicionals permeten al visitant gaudir de paisatges oberts, muntanyes, pobles amb història, gents amables, clima agradable i excel·lent gastronomia.

A més, segons José Manuel Almerich, geògraf, autor de nombroses publicacions en la matèria, i creador de la Guia Cicloturista de La Costera, aquest producte turístic de gran envergadura està a l’altura dels ja existents a Espanya i Europa, que són comercialitzats per agències de viatges, empreses especialitzades i franquícies de cicloturisme.

“A més, actualment és un tipus de turisme que està molt de moda i permet atraure a visitants no sols d’Espanya sinó de tota Europa. La Costera compta amb una sèrie de recursos: gastronomia, climatologia, patrimoni, absència de trànsit, que fa que els ciclistes se senten segurs i còmodes”, ha explicat.

“També compta amb el factor sorpresa, perquè no saps amb el que et trobaràs” -afig el creador de les rutes- “i justament això és el que fa que aquesta travessia molt atractiva”.