Turisme La Costera presenta 3 noves guies sobre esdeveniments i oci, sabors de la gastronomia i turisme actiu

La marca turística de la Mancomunitat de La Costera-Canal, Turisme La Costera, contínua amb el seu afany de crear continguts d’interès que atraguen a turistes als pobles de la comarca.

En els darrers anys, ha editat suports gràfics i digitals de comunicació, material divulgatiu i promocional de patrimoni gastronòmic i agroalimentari, turisme natural actiu, turisme d’esdeveniments festius i d´oci. Tot això, tant en valencià com castellà.

Tot aquest material es fa servir per a la informació, promoció i  difusió del Turisme La Costera en la gestió de comunicació de la web i l’APP, les xarxes socials i igualment en la promoció de fires i esdeveniments d’interès, que faciliten el desenvolupament de les activitats turístiques al territori.

En aquesta ocasió, Turisme La Costera ha llançat tres guies més sobre oci, gastronomia i turisme actiu, que poden ser consultades en la seua pàgina web www.turismelacostera.com i descarregades en format pdf. A més, totes les guies estan disponibles tant en valencià com en castellà i podran ser adquirides també impreses.

La guia sobre oci recull els esdeveniments més destacats dels pobles de La Costera, així com fires, festes patronals o festivals. En ella es troben una àmplia selecció d’activitats que conviden a descobrir les tradicions de cada municipi i a gaudir dels tresors que amaga la comarca.

Dins d’aquesta guia trobem diferents seccions: les fires de La Costera, com per exemple de Xàtiva, el Tasta la Font, o la Mostra de Vins de les Terres dels Alforins; les festes del foc, on es parla de la foguera de Canals, la de Cerdà o la de Montesa; els Moros, Cristians i Contrabandistes de la Font de la Figuera, Moixent i Vallada; el Corpus i la Setmana Santa de Xàtiva; la romeria a Santa Anna; les Falles; els festivals com el del Cicle Internacional de Concerts d’Orgue de Montesa; les maratons i les competicions de pilota.

Pel que respecta a la guia de gastronomia, titulada “Sabors de La Costera”, fa un recopilatori de les receptes, plats i productes més típics de la comarca, com l’arròs al forn, tradicional de Xàtiva. La guia també recull la història del gaspatxo i la gatxamiga, propis de la Font de la Figuera, Vallada i Moixent, sobre tot, i alguns dels postres més tradicionals de la comarca com ara l’arnadí i la monjavena.

Per altra banda, els formatges, els alls tendres, el vi i l’oli són quatre productes estrella de La Costera que també estan reflectits en aquesta guia sobre gastronomia.

Finalment, la guia sobre turisme actiu presenta totes les possibilitats que tenen els turistes per a passar unes jornades úniques a La Costera gaudint de la naturalesa i les activitats a l’aire lliure. Així doncs, recull fins a 30 rutes senderistes i 8 rutes cicloturistes que inclouen els seus propis codis QR en els quals apareix tota la informació necessària per a realitzar les rutes.

També recull activitats d’escalada i espeleologia. Pel que fa a les primeres, destaquen la Mola de Montesa, la Penya de l’Aventador a Alboi, el Barranc de les Clotxes de la Font de la Figuera o el Barranc de la Fosch a Montesa, entre altres.

Quant a l’espeleologia, les coves més conegudes i visitades es troben a Vallada, on es troba el Túnel del “Sumidor”, i a Moixent,  lloc on està la Cova del Camp Redó, en l’entorn del Bosquet.

Aquestes guies, molt accessibles i fàcils de comprendre, se sumen a les de les rutes temàtiques i les senderistes i cicloturistes. Amb tot això, Turisme La Costera espera oferir de manera senzilla i cridanera tots els recursos turístics que posseeix la comarca.